Az OMAX kifejlesztette legújabb vízsugaras vágóját

omax_vizvago_gepipar_2018_november

Az OMAX kifejlesztette a ProtoMAX-ot, amely könnyen telepíthető, kompakt, asztali abrazív vízsugaras vágó. A lemezmegmunkáló gép augusztusban kapott CE minősítést.

A vízsugaras vágók NC/CNC vezérlésű rendszerrel szabályozzák a vágáshoz használt nagynyomású vizet és abrazív anyagot. Ezek a gépek nagyméretűek és meglehetősen drágák, ezért jellemzően ipari környezetben használatosak. Az elmúlt években nagy érdeklődés kísérte a Wazer-t (első asztali vízvágó), amely kis helyen is jól elfér. Erre az igényre alapozva fejlesztette ki az OMAX a ProtoMAX-ot.

Éppen ezért, a ProtoMAX felhasználói köre nagyon széles skálán mozog: egyszemélyes műhely, műszaki oktatás, művészek, a könnyűipar, valamint nagyüzemek és gyártók is megtalálhatók közöttük.
A ProtoMAX kompakt, önbeálló vágórendszer, amely ideális prototípuskészítéshez és szinte bármilyen, 50 mm-nél kisebb vastagságú anyag vágásához. 30 000 psi-os vágási teljesítményt biztosít egy 5 lóerős szivattyúval. 2068 bar vágóteljesítménnyel rendelkezik, amit egy 3,7 KW-os pumpával biztosít. Alkalmas többek között fém, üveg, gránit, műanyagok, faanyagok vágására. 240V-al működik, nem igényel  hálózati bekötést. A szivattyút és a vágóasztalt görgőkkel látták el, így könnyű a mozgatása.

Mint minden OMAX vízsugaras rendszert, a Proto-MAX gépek szivattyúját, vágófejét, az abrazív anyag adagolót, irányítóját és szoftvereit is az OMAX amerikai központjában tervezték, tesztelték és gyártották, két és fél évtizedes kutatást és fejlesztést követően. Minden alkatrész úgy lett kialakítva, hogy teljes, integrált rendszerként működjön együtt. A részfájlok programozását és a vágási műveletet az OMAX Intelli-MAX® Proto szoftver vezérli. Hatékony szoftverük egyszerűvé teszi a rajzok átalakítását vágási útvonalakra. A ProtoMAX egyszerűen programozható. Az ipari vízsugaras rendszerekben használt CAD / CAM szoftverekhez hasonló programmal rendelkezik a berendezés. A szoftver olyan kifinomult vízsugaras vágó modelleket alkalmaz, amelyek előrejelzik a sugár pontosságát a különböző anyagok, vastagságok és formák vágásakor. A felhasználói felület egyszerű és egyértelmű, akár egy laptoppal
is vezérelhető. Ideálisan integrálható az eszköz az automatizált, számítógépes gyártáshoz.

ELŐNYÖK ÉS JELLEMZŐK:

 • 5 lóerős szivattyú, amely 30 000 PSI vágási teljesítményt biztosít
 • Legfeljebb 1 „vágási vastagság különböző anyagokon
 • Könnyen beállítható és használható
 • Saját szoftver
 • Kis helyigény
 • Előre konfigurált ProtoMAX vezérlő szoftver
 • Kézi Z-tengely (vágófej)

BIZTONSÁG ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

 • Csendes / Tiszta víz alatti vágás (Kb. 76 db)
 • Automatikus szivattyú leállítás vágás közben
 • Precíziós X és Y meghajtó
 • Nagynyomású transzformátorral és biztonsági szeleppel rendelkezik, hogy optimalizálja a vágási sebességet és biztonságot

ALACSONY MŰKÖDÉSI KÖLTSÉG

 • Könnyen kezelhető
 • Kivehető oldalsó panelek a könnyű kezelhetőség érdekében
 • Cserélhető vágóágy – 12 lamellával van ellátva
 • Könnyen követhető online kézikönyvek, üzemeltetés, karbantartás és hibaelhárítás.

További információkért keresse értékesítő kollégáinkat!

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás