Bemutatkoztak a Doosan nagy teljesítményű Y tengelyes horizontális esztergaközpontjai

PUMA-2600SY_side_open

A Doosan Machine Tools által bemutatott PUMA 2100 II és PUMA 2600 II Y tengelyes esztergaközpontok ideálisak precíziós forgácsolásra, így kiváló tulajdonságaik elsősorban az autóipar, az orvosi ipar és az általános gépgyártás területein tudnak igazán kidomborodni.


A két új modell a PUMA 2100 és a PUMA 2600 Y tengelyes sorozat továbbfejlesztett verziójának számít, és kiemelkedő teljesítményüket nemcsak a hazai pályának számító ázsiai piacokon, hanem az USA-ban és Európában is bizonyították. A 8/10/12 colos tokmányú CNC esztergaközpontok olyan komplex geometriájú alkatrészek precíz megmunkálására képesek, mint a szelepek, tengelyek, fogaskerekek, karimák, házak és szerelvények. A 376 mm maximális átmérőjű és akár 1280 mm hosszú munkadarabok egyetlen felfogással megmunkálhatók.

Kiváló felületminőség
Az X/Y/Z tengelyirányú, nagy merevségű csúszóvezetékek és a 22 kW teljesítményre képes orsó révén a gépek robusztus alapszerkezettel rendelkeznek, így a sorozat még nehéz esztergálás közben is kiváló teljesítményre képes. A merev gépszerkezet még hosszú üzemidő alatt is biztosítja a kiváló megmunkálási minőséget. A gépek legfontosabb jellemzői közé tartozik a szenzoralapú termikushőkompenzáció, amely automatikusan méri és korrigálja a forgácsolás és a súrlódás közben fellépő hőtermelést, valamint a C tengelyes korrekciós funkció, amelyet a marás pontosságának javítására fejlesztettek ki. A prémium funkciók testreszabott megoldásokat jelentenek a szerszámgyártók számára a magas hozzáadott értékű, nagyobb pontosságot megkövetelő alkatrészek gyártásához.

Magas megbízhatóság
A forgácsolási folyamat során a legnagyobb terhelés az orsóra esik, így annak kialakítása gyakorolja a legnagyobb befolyást a megmunkálás stabilitására. A legújabb PUMA esztergaközpontok orsóegységének beépített orsómotorja és továbbfejlesztett belső csapágyszerkezete nagy pontosságot biztosít még hosszú forgácsolási ciklusok alatt is. A lineáris mozgásokat végző X/Y/Z vonóorsók siklócsapágyakkal szereltek, amelyek csökkentik a súrlódási tényezőt és növelik a szerkezet kopásállóságát. A tartósságot nagyban javította a szánvezetékek szélességének és szerkezetének továbbfejlesztése.

Rövidebb ciklusidő
A forgácsolószerszámok szabad mozgását segíti elő az Y tengely opcionálisan 105 mm-es (±52,5 mm) lökete, amely bonyolultabb formák megmunkálását, például a hornyok finiselését, excentrikus marást és belső körinterpolációs marást/mélyítést is lehetővé tesz egyetlen beállítással. A szervohajtású revolverfej alapkivitelben 12 szerszámhelyes. Gyorsabb és stabilabb forgása javítja a termelékenységet. Nem szabad megfeledkezni a nagy teljesítményű, 5 000 r/min maximális fordulatszámú motor és a Doosan robusztus Base Mounted Turret (BMT) szerszámbefogó kombinációjáról sem, amely minden marási művelet során kiváló eredményekben csúcsosodik ki. Ami a programozást illeti: a Doosan egyedülálló megmunkálás- optimalizálási funkciója átlagosan 25%-kal csökkenti az állásidőt, az egyes munkadarabokra jutó ciklusidőt pedig átlagosan 6%-kal képes mérsékelni.

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás