Industry 4.0 – „A Negyedik Ipari Forradalom”

industry40

Az Ipar 4.0, a digitalizáció, a hálózatépítés és a virtuális termelés napjainkban olyan fogalmak, amelyek a modern gyártás elengedhetetlen kellékeit jelentik. Az Industry 4.0 létrehozásával megjelent az úgynevezett smart factory kifejezés.

Az Industry 4.0. négy fő tervezési elvvel támogatja a vállalatokat:

  1. együttműködési képesség
  2. átlátható információ,
  3. technikai támogatás,
  4. decentralizált döntések.

A munkaerőhiány és a versenyképesség miatt fokozott az érdeklődés az automatizálható gyártási folyamatok iránt, a jobb ellenőrizhetőség és a hatékonyság növelése érdekében. A robotizált gépek után már az interaktív, automata, figyelő és értékelő, beavatkozó rendszerek kapják a főszerepet, melynek része a gépek egymás közötti kommunikációja. Ezekre a kihívásokra vannak saját fejlesztésű szoftvereink és komplex megoldásaink. Cégcsoport szinten számos területről rendelkezünk tapasztalatokkal és referenciákkal. Az Ipar 4.0, a digitalizáció, a hálózatépítés és a virtuális termelés napjainkban olyan fogalmak, amelyek a modern gyártás elengedhetetlen kellékeit jelentik. A digitális gépklónoknak köszönhetően nem csak szimulálhatjuk, hanem hatékonyan felügyelhetjük is a termelőrendszereket. A valós idejű adatszolgáltatás pedig lehetőséget teremt arra, hogy akkor és ott avatkozzunk be, ahol éppen szükség van rá. A gyártás hatékonysága ezáltal tehető hatékonyabbá.

Új elemzési lehetőségek jelentek meg, például a prediktív karbantartás vagy az energiaáramlás és fogyasztás megközelítése terén. Az információs technológia rendkívül fontos szerepet játszik a jövő gyártásában – mind a gyártási létesítmények üzemeltetése és vezérlése, mind a gépi adatok és energiafogyasztással kapcsolatos információk összehasonlítása és értékelése terén.

A termelő berendezések többsége rögzíti a gyártási és műszaki adatokat és sok esetben egyedi formátumban közli is őket a világgal, de nincs megoldva egy egységes adatbázisba történő gyűjtésük és az együtthatások, összefüggések elemzése. Az igazi hozzáadott értéket az jelenti, ha ezeket az adatokat – az irreleváns részektől megtisztítva – összekapcsoljuk és felhasználjuk a folyamatok javítására irányuló döntéshozatal során.

A kinyert adatok elemzésével optimalizálni lehet a gyártás egyes folyamatait az állásidők csökkentésével.

Hibahelyzetek előrejelzése

A hibahelyzetek időben történő felismerésével, esetleges előrejelzésével jelentősen csökkenthető a gyártósoron keletkezett hibás termékek aránya. Ezek a hibák akár az előző gépek működésére vagy a raktározási körülményekre is visszavezethetők.

Nyomon követés

A termékek életútjának a nyomon követhetősége az összetett gyártási és logisztikai folyamatok mentén kiemelten fontos feladat. A minőségbiztosítási és hatósági vizsgálatok gyorsabban, gazdaságosabban és megbízhatóbban hajthatók végre.

Karbantartás támogatás

A gyártósori gépek karbantartási szükségletei előre jelezhetők a gyártás közben keletkező valós tényadatok feldolgozásával. A tervezett megelőző karbantartásokkal a váratlan helyzetek száma, ezzel együtt az állásidő és a járulékos költség csökkenthető.

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás