Konténer “Keltető” – BAYKAL APHS a Dráva Acél Kft. – nél

egedy_barna_drava_acel_kft_baykal_aphs_cnc_elhajlito_gep_600

Kevesen tudják, hogy a hazai konténergyártás egyik meghatározó vállalkozása egy Somogy megyei településen, Csokonyavisontán található. A Dráva Acél Kft. egy gépjavító állomásból fejlődött a magyar konténer piacon fontos szereplővé.

 

A Dráva Acél több mint 40 éves múltra tekint vissza, gépjavító állomás majd a TSZ lakatos üzemeként működött. –tudjuk meg Kiss Gyula ügyvezetőtől, aki 2007-ben vette át a céget. A korábbi acélszerkezet gyártást kiegészítve kezdtünk a konténergyártásba, amely mára egyik fő tevékenységünkké vált. A 90-es évek elejétől innen indult ki a hazai  tömörítő konténerek gyártása. Mára a veszélyes hulladék tároló- és szállító edények tervezésére és gyártására specializálódtunk. –veszi át a szót Csór János üzemvezető, aki így folytatja: ezen kívül célgépeink közül a hulladék-tömörítő gépet és a fa aprítógépet emelném ki. Ezeknél a gépeknél a vázszerkezetet és a vezérlést készítjük mi.

Mi jelentette a legnagyobb változást a cég életében a 2007-es váltás után?

K.Gy.: Elsősorban a sorozatgyártásra való átállás. A gyártás folyamatossága érdekében megfelelő nyersanyagkészletet kellett biztosítanunk, ami megfelelő irányítás mellett jöhetett létre. Elsődleges, hogy a megrendeléseket folyamatosan tudjuk teljesíteni, miközben az azonnali kérések teljesítésére késztermékeket is tudunk raktározni. A gyártás ennek megfelelően kialakított és folyamatos. Emellett a korábbi lepusztult üzemcsarnokokat felújítottuk, újat építettünk, egy porszóró és egy festőüzemet is létrehoztunk, és a dolgozók részére szálláslehetőséget is biztosítunk a gyáron belül.

A sokat emlegetett szakemberhiánnyal egy Kaposvártól 50 km-re lévő üzem hogyan küzd meg?

baykal_aphs_drava_acel_kft_szakemberK.Gy.: Valóban jelentős probléma a szakember hiány. Jelenleg még kezelhető a probléma, de egy 40 fős cégnél az utánpótlás kérdése nagyon fontos. Meglehetősen borúsan látom a jövőt, szakembereink lassan kiöregednek, egyetlen megoldásként mi magunk igyekszünk kinevelni hegesztőket és lakatosokat. Be kell látnunk azt is, hogy jó hegesztőkre Európa (és világ) szerte óriási igény van. A nyugati bérekkel pedig nem tudunk versenyezni, mivel a termékeinket nyomott áron tudjuk értékesíteni, így tudunk csak versenyképesek maradni.

A nehézségek ellenére a korábbi év bevételéhez képest, tavaly 40%-al tudtunk bővülni, amely nagyon jó eredmény ebben az iparágban. A jó eredmény részese a közelmúltban beszerzett Baykal élhajlító gép is. Míg korábban több munkadarabon készítettünk egyetlen hajlítást, majd átálltunk és a következő hajlítást is minden munkadarabon elvégeztük, addig mára a Baykal élhajlítóban eltárolt programoknak köszönhetően modellezzük, és egyetlen lemezen elvégezzük az összes szükséges hajlítást. A gép az eltárolt programokkal beállítja a hátsó ütközőt, a hajlítási erőt és a hajlítási szöget is. Ezzel az egyetlen automatizált lépéssel jelentősen csökkent a fémlemezek hegesztést megelőző előkészítéséhez szükséges idő.

Eredményeinket a fejlesztéseknek köszönhetjük, és mivel mi nem tudjuk előteremteni az új gépek beszerzéséhez
szükséges anyagi forrásokat, nélkülözhetetlen a pályázatokon való részvétel. A minőségi gyártáshoz szükséges berendezéseket csak így tudjuk megvásárolni.

Miért a Baykalt választották?

baykal_aphs_drava_acel_kft_szakember_elhajlitasK.Gy.: Egy szintén a fémiparban dolgozó barátom ajánlotta, hogy ár-érték arányban számára ez volt a legjobb választás. Érdeklődtünk, Egedy Barna a GE-CO Hungary Kft. munkatársa meg is mutatta a gépet a budaörsi bemutatótermükben. Néhány hét után már szállították és telepítették. Sőt azóta vásároltunk egy Baykal lemezvágót is. De hogy kicsit szemléletesen is bemutassuk a gyártást, például a veszélyesáru-szállításhoz szükséges konténerek szerkezeti elemeit itt készítjük: ez fenéklemezt, oldallemezeket, tetőlemezt és ajtólemezt jelent, valamint a merevítő hidegen hajlított U profilt is ebben a csarnokban vágjuk, hajlítjuk majd a szomszédos csarnokban összeállítjuk hegesztjük. A fényezési munkálatok is az üzemen belül zajlanak. Mi, a beérkező lemez alapanyagoktól a kész konténerig minden gyártási fázist ISO 9001 minőségi tanúsítás mellett végzünk. –teszi hozzá végül az ügyvezető.

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás