Ugrásra készek a mátrai Pumák

visual_main1-1

Közel 30 év tapasztalata halmozódott fel a mátraderecskei vállalkozásban, ami a gépválasztásban is kamatozódik. Mátraderecskére jórészt az országban egyedülálló, természetes, szén-dioxidos szárazfürdő-kezelés (mofetta) miatt látogatnak el az emberek, a TechMonitor viszont Magyarország egyik jelentős Doosan-gépparkját a mátrai községben találta meg. A gépvásárlást sokszor hosszú mérlegelés előzi meg, amit Kovács László, a Micro- Metál Kft. ügyvezető igazgatója esetében is csak a sokéves tapasztalat rövidített le.

A cég története egészen 1979-ig vezethető vissza. A hőskor még kötőelemek és dűbelek gyártásával és forgalmazásával telt, amivel a vállalkozás a környékbeli felvevőcégek megszűnése és a beáramló nyugati termékek miatt hagyott fel a szocializmus utolsó éveiben. A családi cég 1986-ban – már NC-gépeken – bérmunkára tért át, de a rendszerváltás környékén szinte minden munkalehetőség megszűnt a környéken. A Micro-Metál Kft. azon kevés vállalkozások egyike lett, amelyek sikeresen vészelték át a nehéz időket, és 1992-ben már az első külföldi kapcsolatra és megrendelésre is sikerült szert tenniük. A svájci kapcsolat 17 éven keresztül működött, és nagy hatással volt a cég fejlesztésére és felépítésére. A tulajdonosok a gépparkot tudatosan alakították ki, hogy az egydarabos gyártástól a nagy mennyiségű szériagyártásig bármit meg tudjanak csinálni, viszonylag széles munkadarabmérettartományban. A gyártás napjainkban már mintegy 600 terméket ölel fel.

„A GE-CO Hungary Kft.-vel 2014 óta állunk kapcsolatban, azóta több gépet is vásároltunk tőlük. Az első Doosan gép egy PUMA 2600 Y eszterga volt – emlékezett vissza Kovács László. – Mindenképpen gömbgrafitos öntvényággyal rendelkező gépet kerestünk, mert merevségben, rezgéselnyelésben sokkal jobb paraméterekkel rendelkeznek, ami a megmunkálás pontosságában is visszatükröződik. Ha acéllemezekből készül a gépágy, amit betonnal öntenek ki, az negatívan hat a merevségre. Szenzorokkal, elektronikával kompenzálható ez a különbség, de az évek múltán a szenzorok már nem teljesítenek olyan megbízhatóan, mint a vásárlás napján. A Doosan kínálatában szerepelt olyan gép, ami minden elvárásunknak megfelelt Megvizsgáltuk a GE-CO szervizhátterét is, és azt tapasztaltuk, hogy kellően nagyszámú, mindig elérhető szervizesekkel rendelkeznek. Az első Doosan gép beszerzése után három gépet (egy ellenorsós eszterga, valamint egy négy- és egy öttengelyes maró), idén pedig egy újabb Y tengelyes, ellenorsós esztergát vásároltunk. A korábbi beszerzéseknél – például az öttengelyes gép megvásárlásakor – referenciát is kerestünk, tehát termelés közben néztük meg a környékbeli gépeket. Sok ajánlat ékezett és érkezik hozzánk, de márkahűvé váltam, mert minőségben és ár-érték arányban a Doosan termékcsalád a legmegfelelőbb választás számunkra.”

„A GE-CO Hungary szerint a jó értékesítőnek meg kell értenie, hogy mit szeretne a vevő, és ez alapján kell megkeresni a számára legalkalmasabb gépet, és a megfelelő szervizes hátteret nyújtani. A szerviz tekintetében is igyekszünk a legjobb tudásunk szerint kiszolgálni a Micro-Metál igényeit” – mondja Monoki Attila, a GE-CO Hungary értékesítője.

Döntő szempont a szervizháttér

„Van olyan ellenorsós esztergánk, ami hajtásproblémák miatt már három hónapja áll – már azt is mondtam a forgalmazónak, hogy ha eddig nem tudta megoldani a problémát, most már inkább ne találgassunk – mondta az ügyvezető. – Azért is tartok ki a Doosan márka és a Ge-Co Kft. mellett, mert a megfelelő ajánlat mögött mindig megbízható szervizháttér áll. Ha elhúzódik a nem tervezett leállás, az adott esetben vevővesztéssel is végződhet – ilyet is megéltünk már hosszú történelmünk alatt. Sok gépet kínáltak már nekünk eladásra, amíg működnek, addig nincs is baj velük, de a gépek megállásakor dől el, hogy melyik kereskedővel érdemes tárgyalni a jövőben is. 2008-ban mi is az olcsóbb megoldásokat választottuk, amikről kiderült, hogy csak a vásárlás napján olcsók, a fenntartásuk már jóval magasabb összeget emészt fel.”

„A Micro-Metál Kft. üzleti gondolkozásban már eljutott arra a szintre, hogy ha egy gép elöregedett, akkor nem érdemes több ezer eurót a rendszeres javítására fordítani, hanem ezt a pénzt érdemesebb a finanszírozónak adni, és új géppel folytatni a gyártást – tette hozzá Monoki Attila. – Amíg a régi gép áll, addig az új gép termel, és növeli a vállalkozás profitját.”

Finommegmunkálás és automatizálás

„A legutóbbi gépbeszerzésünk alkalmával már 4 és 5 tengelyes megmunkálóközpontokat vásároltunk, a szimultán 5 tengelyes megmunkálás pedig még komplexebb geometriák forgácsolását teszi lehetővé. A nem túl távoli jövőben a hőkezelést és a köszörülést is fel szeretnénk venni a tevékenységeink közé, a köszörűgépek már a mikronos tartományban mozognak, ami nagy ugrást jelentene a pontosságban. A gyártócsarnokunk hátsó részében most olyan 200 m2-es elkülönített műhelyrészt kívánunk kialakítani, ahol klimatizált körülmények között végezhetjük a köszörülést és a 3D mérést lézerszkennerrel. A megrendelő 20 °C-on fogja mérni az elkészült kormányszervohidromotor alkatrészeket, így nekünk is ezen a hőmérsékleten kell majd előállítanunk azokat – ismertette Kovács László a vállalkozás jövőképét. – Sorban jönnek a komolyabb autóipari megrendelések, amiket ugyan még meg tudunk oldani a meglévő kapacitással, de a célunk már egyértelműen az automatizálás. Robotos munkadarab ki- és berakodást szeretnénk az újonnan vásárolt gépünk mellé. Amit automatizálni lehet, azt kell is – főleg az egyre jobban növekedő munkaerőpiaci problémák miatt. A vállalkozás már korábban beszerzett egy automata tárolási rendszert, így minden szükséges szerszám egy helyről érhető el, ami jelentősen lerövidíti a gyártás-előkészítést.”

Ismét megbecsültek lettek az öreg szakik

Az új jelentkezőket szinte kivétel nélkül a cégnek kell betanítania. „Azok az OKJ képzések, amik alapján CNC forgácsolóként jelentkeznek hozzánk, a valóságban csak a gépkezelői szintig jutottak el, és komolyabb kihívást jelent, hogy a méréstechnikai alapokat sem sajátítják el a tanfolyam alatt. Az alapoktól kell kezdenünk, meg kell néznünk például, hogy a jelentkező mennyire ért a beméréshez, rábízhatóak-e a mérőeszközök. A programozás nem tanulható meg úgy, hogy csak megmutatjuk az adatok bevitelét. Először a technológiát, a sorrendet, a folyamatot, a befogási lehetőségeket kell elsajátítani, mert aki ezeket nem ismeri, az nem tud a gépnek utasításokat adni. Ezt azonban a képzéseken nem oktatják, mert a szakmunkásképzés gyakorlatilag már a 90-es években megszűnt. Az idősebb kollégák – bár nem programoznak olyan gyakorlottan – pontosan tudják, hogyan kell a fémmel bánni, ami egy jó kiindulópont a modern technikák elsajátításához. Ezeket a régi szakembereket nehéz és egyre nehezebb lesz pótolni” – mondta Kovács László.

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Nyomtatás