Veszélyre figyelmeztet a GE-CO: A kis cégek is érzik a konjunktúrát, fel is hígítják a piacot

lead_800w (1)

Megkerülhetetlen szereplő a CNC- és lemezmegmunkáló központok értékesítésének piacán a GE-CO Hungary Kft., amely a sokoldalú Maxiem 1530-as vízsugaras berendezéssel mutatkozott be az idei Ipar Napjai szakkiállításon. Mint a cég képviselői elmondták, rendkívül biztató, hogy sok fém- és gépipar felé szakorientált diákot köszönthettek az érdeklődők között. Lehet, hogy egy napon ők tehetnek javaslatot főnöküknek arra, hogy kitől és milyen gépet szerezzenek be a precíz ipari megoldásokhoz.

– Milyen gépet hoztak a kiállításra?
Holczer Dávid, területi képviselő (a nyitóképen jobbra): Az amerikai gyártmányú OMAX Maxiem vízsugaras géppel jöttünk ki. A cég a világ három legnagyobb gyártója között van, és egyben a vízsugaras vágás technika úttörője. Magyarországon a GE-CO az egyedüli forgalmazója és szervizelője a terméknek. Ezzel a géppel gyakorlatilag minden anyag nagy pontossággal vágható, ebből adódóan a vevőkör is nagyon széles. Előnye, hogy hidegen vág, hő nem keletkezik, az élek nem edződnek meg, így akár utómegmunkálás nélküli kész terméket gyárthatunk vagy előnagyolt darabot adhatunk át további CNC-megmunkálásra.

– Kikből kerültek ki a komoly érdeklődők az Ipar Napjai kiállításon?
H.D.: Sokéves kiállítási tapasztalatból mondom, hogy az Ipar Napjain nemcsak a döntéshozókkal találkozunk, hanem iskolásokkal, operátorokkal is. Ennek nagyon fontos szerepe van, mert meg lehet velük ismertetni a legkomolyabb, legfejlettebb megmunkálási módszereket.
Egedy Barna, területi képviselő (a nyitóképen balra): Ezek a gépek számítógépes ismereteket kívánnak. Manapság előfordul, hogy azért nem tudtunk gépeket eladni, mert nincs a vevőnél olyan, aki tudná kezelni. Ha a gépet kezelővel tudnánk adni, több gépet tudnánk értékesíteni.

– A GE-CO szerint hogyan lehet áthidalni ezt a hiányt?
E.B.: Egyértelműen képzéssel. Ezért is jó, hogy a tanárok kihozzák a diákjaikat a kiállításra, és bemutatják az új technológiákat. Szeretném megemlíteni, hogy a kiállításon bemutatott vízsugaras gépből a Nyugat-Magyarországi Egyetemnek is adtunk már el egyet. Ahogy hallottuk, a diákok a könnyű kezelhetőség miatt szeretik a gépet, és nyilván később munkát vállalva is emlékeznek majd rá.

– Hogyan győzik meg partnereiket, hogy ideje a beruházásnak, és hogy biztos megtérülés várható a korszerű technológia beépítésével?
E. B.: Furcsa módon nem mindig az ügyfélnek, hanem nekünk van nagyobb tapasztalatunk abban, hogy mire képesek a gépeink, ráadásul látjuk, hogy az ügyfél mit gyárt, milyen üzemmel rendelkezik. Hozzáértéssel tudunk segíteni a megfelelő gép kiválasztásában a továbblépéshez. A célunk nem az, hogy mindenáron eladjunk egy gépet, hanem, hogy az ügyfél maximálisan elégedett legyen. Ezt a számok is alátámasztják, az új gépek hetven százaléka régi ügyfelekhez megy. A szlogenünk, miszerint Toljuk az ipart, így azt is jelenti, hogy segítünk az iparág szereplőinek a minél jobb eredmények elérésében.
H. D.: Ügyfeleinknek a legmegfelelőbb megoldásokkal szolgálunk a legkedvezőbb feltételek mentén.

– Nyilván a részmegoldás sem megoldás, de mi történik, ha az ügyfélnek nincs pénze a legfejlettebb, legsokoldalúbb gép megvásárlására?
H. D.: Szerencsére a gépparkunk elég széles, és rálátunk arra, hogy az ügyfél mit gyárt. A vízsugaras gép főként a többfajta anyagot is megmunkáló célgépgyártás, alkatrészgyártás területén használatos, tehát nem biztos, hogy egy ebben érdekelt félnek a plazmasugaras vagy fiber sugaras gépet fogjuk ajánlani.
E. B.: Az idő nagyon fontos tényező, és ha a munkadarabot a vízvágóval le tudom nagyolni, hogy kevesebbet kelljen forgácsolni, annál gyorsabbá válik a gyártás. A gépet rentábilisabbá tudja tenni a bérgyártás is, mert ma a piacon egyre emelkedőbb tendenciát mutat a bérmunkaigény. Minden szereplőnek az az érdeke, hogy jó minőségű munkadarabot adjon vissza a bérgyártatónak. Így érdemes a legfejlettebb technológiát beszerezni.

– Tehát a kereskedők látnak rá legjobban, hogy a bérmunkát hol, kinél lehet elvégezni leggyorsabban?
E. B.: Ez így van, és sokan hívnak is minket, hogy hol, melyik ügyfélnél látunk éppen szabad kapacitást.

– Lehet látni és érezni az ipari konjunktúrát régiós szinten is?
E. B.: Az autóipar változóban van. A beszállítók attól tartanak, hogy munkájuk egy részét elvesztik amiatt, hogy megjelennek az elektromos autók. Persze egyáltalán nem biztos, hogy jogos ez a félelem, de nyilvánvaló, hogy ha megjelennek az elektromos autók, azzal kevesebb hagyományos alkatrészre lesz szükség. Nem beszélve arról, hogy egy elektromos járműben ötödannyi alkatrész van.
H.D.: Gépkereskedelmi szempontból viszont ideális a helyzet, szinte túl ideális, mert kicsit fel is hígult emiatt a piac. A GE-CO Hungary konkurenciája így nagyobb, mint pár évvel ezelőtt, mert most már a kínai, indiai gépek is a piacon vannak. Sokan megérezték, hogy a nagyobb tortából több szeletet ki lehet hasítani. Sok kis cég is elindult, amely azonban nem tud szervizhátteret nyújtani. Nem megnyugtató, és nem is életszerű, hogy egy kínai gyártó ide telepíti a gépét és több ezer kilométer távolságból nyújt szerviztámogatást. Mi állandó szervizcsapatunkkal 24 órán belül meg tudjuk kezdeni a javítást. Összességében egy olcsóbb, de felhígult piacot látunk.

– Ez nem kényszeríti arra a GE-CO-t, hogy beemeljen kínálati palettájába egy olcsóbb kínai márkát?
H.D.: A kínai gépek jelenlegi műszaki felkészültsége még nem illeszkedik az ügyfeleink igényeihez.

 

Ügyfélszolgálat

Felkészült szervíz csapatunk a hét minden napján, a nap 24 órájában ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről.

24 órás telefonos szervíz szolgáltatásunkat hívja a HotLine-on: +36 20 583 0364

Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva, vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)ge-co(dot)hu

Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat CNC eszterga- és megmunkáló központokra, lemezmegmunkáló gépekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink valamennyi termékcsoportot lefedik. Előnyük, hogy bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez

Ossza meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás